vantokyotothier.reismee.nl

We did it Mao way

We eindigden onze vorige episode met het nieuws dat we nog snel een hotelletje hadden gevonden waar 'niet-chinezen' welkom zijn. Niet dus....
Rond 22.00 kwamen we aan op Beijing South station. Na wat rondvragen bleek het adres van ons hotel niet te kloppen en moest we de andere kant op lopen. Na wat rondzwervingen nabij het station kwamen we aan bij het nogal aftands uitziende 7-days-in hotel. De mevrouw aan de balie sprak geen Engels maar het werd al snel duidelijk dat we niet welkom waren ondanks onze reservering. Alleen Chinese-citizens. Dit stond helaas niet op de boeking van booking.com. Gelukkig deed dit 7-days-out hotel nog net wat moeite (we gingen ook gewoon niet weg, dus ze wilde van ons af) om een ander hotel te zoeken en we kregen een begeleider mee. Dus hup met onze backpacks achter deze gast aan want andere opties waren er niet.

Na een half uur lopen, inmiddels was het half 12 's nachts, zagen we een joekel van een 4-sterren hotel opdoemen. Het was nog open en we mochten naar binnen. We kregen een kamer op de 23e verdieping met queen-sized bed. Duur maar relatief goedkoop voor Nederland, iets van 85 euro per nacht. Beter dan buiten slapen (denk ratten, muggen, kakkerlakken en vervelende smeris). In de ochtend schoven we aan bij het super-de-luxe ontbijt-buffet. Met voor Wendy veel vegetarisch, er waren veel verse groentes bij zoals diverse wortelen, pompoen, kool, sla blaadjes; maar dan de Chinese versies. Tussen de salade bakken lag een schaal met tofu blokjes. Ik nam blij een hap...smaakte naar volle bek met zout! Bouillon blokje...gadver.

We hadden ruim de tijd om ons volgende hotel te vinden en dat werd de Happy Dragon in het centrum van Beijing. Hier vlakbij zit de Imperial Palace. Ik weet nog steeds niet of dat hetzelfde is als de verboden stad. Maar het was wel mooi en het zag er imposant uit. Een boom is zelfs door een keizer ooit geplant. Helaas waren de tempels gesloten maar je kon wel in de tuinen rond lopen. Vooral de rots tuin was leuk.

Overigens was opvalt aan heel China is de controle. Big brother is watching all the time. Op elke straathoek (en ook elk hoekje van die Palace) hangen camera's. Op stations moet je door een heuse Check-point charlie om bij je trein te komen. En hier slaan we een bruggetje naar de volgende aflevering; de trein reis door heel China.

Reacties

Reacties

Marlies

Wat zijn ze toch vriendelijk en gastvrij die chinezen???niet echt dus.hopelijk in Kazachstan een betere ontvangst.

Mariël

Gelukkig dat jullie nog een fatsoenlijk hotel hebben kunnen vinden. Wat zullen jullie lekker geslapen hebben! Ik weet niet of ik China wil bezoeken. Klinkt helemaal niet prettig. Ik ben heel benieuwd naar het volgende verslag.....

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!